V soboto, 19. 11., smo v župniji Polzela obhajali praznik zakoncev jubilantov in god svete Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe in petja.

Med slovesno sveto mašo smo s pozornostjo pozdravili 25 zakonskih parov, ki v letošnjem letu obhajajo okrogel jubilej svojega poročnega dne. Zahvalili smo se zakoncem za njihovo pričevanje ljubezni in zvestobe in jim podarili skromen spomin ob njihovem prazniku. Župnik Urban je vsem zakoncem podelil tudi poseben blagoslov, ki naj jih spremlja in opogumlja, da bodo še naprej z božjo pomočjo ostajali zvesti obljubi ljubezni in zvestobe.

Bogoslužje so s petjem in glasbo spremljali in duhovno obogatili pevci naše župnije. Tudi njim smo se zahvalili, da svojo ljubezen do glasbe in petja lahko izkušamo tudi mi, verniki župnije Polzela. Hvaležni smo, da nam s pomočjo glasbe in petja pomagajo, da še bolj občutimo nebeško lepoto bogoslužja, ki je priokus večnosti. S posebno pozornostjo smo se spomnili in se zahvalili vsem organistom in zborovodjem, ki še posebej prizadevno služijo naši skupnosti s svojo službo.

Po sveti maši je v veroučnih prostorih pod cerkvijo sledilo še prijetno druženje s cerkvenimi pevci in zakonci jubilanti.

Zakoncem jubilantom in pevcem želimo vse dobro in obilo blagoslova na vseh njihovih življenjskih poteh.

Delite prispevek s prijatelji!