Tudi netos nas je v obeh župnijah obiskal sveti Miklavž. Veselje je bilo še toliko večje, saj se lani z njim mismo mogli srečati osebno. Tokrat pa je prišel. Najprej je obiskal pridne otroke v Andražu nad Polzelo. Po kratki igrici so ga otroci toplo sprejeli in pozdravili. Miklavž jim je vrnil prijazen pozdrav in jim položil na srce naj ohranjajo otroško nedolžnost, preporstost in veselje. Otroci so mu obljubili, da bodo še naprej pridni, zato Miklavž ni več odlašal z delitvijo daril.

Po srečanju v Andražu nad Polzelo, pa se je Miklavž spustil še na Polzelo. Čakala ga je skoraj polna cerkev otrok. Otroški pevski zborček in igralci so z ubranim petjem in poučno igro poskrbeli, da smo bili na srečanje z Miklavžem kar najbolje pripravljeni. Dobri mož je na klicanje otrok stopil mednje in jih prisrčno pozdravil. Tudi njim je povedal svoje modre besede o pomembnosti pridnosti in dobrote. Otroke je nato povabil, da so pristopili k njemu in iz njegovih rok prejeli darila.
– fotogalerija: Miklavževanje na Polzeli 2022

Hvala Miklavžu, da ni pozabil na nas. Hvala tudi vsem prostovoljcem, ki so mu v obeh župnijah pomagali priraviti vse potrebno, da je lahko obdaroval otroke. Veselimo se in komaj čakamo, da se čez eno leto spet srečamo.
– fotogalerija: Miklavževanje v Andražu nad Polzelo 2022

 

Delite prispevek s prijatelji!