Razstava jaslic

Vsako leto skupina župljanov poskrbi za čudovite jaslice v župnijski cerkvi na Polzeli. Jaslice so več kot samo okras naše cerkve. So vabilo k skupni molitvi in premišljevanju velike ljubezni Boga, ki se je v Jezusu Kristusu približala človeštvu na otipljiv način.

Župnijskim jaslicam pa so se letos pridružile še jaslice, ki so jih na pobudo Društva Dvorec postavili ob naši cerkvi različni posamezniki, družine in društva. Lepo se je sprehoditi med različnimi upodobitvami božične skrivnosti in občudovati umetniški navdih, ki ga v posameznikih prebuja vera.

Zahvaljujemo se vsem, ki so se odzvali vabilu in svoje jaslice postavili na ogled. Hvala tudi Društvu Dvorec in Občini Polzela za organizacijo in pomoč pri izvedbi razstave.

Božični koncert v župnijski cerkvi

Božič je praznik, ko se ljudje še posebej zavemo pomembnosti vrednost kot so: družina, ljubezen, mir, dobrota, veselje.

Prav o teh vrednostah so prepevale praznične pesmi, ki smo jim obiskovalci lahko prisluhnili na letošnjem Božičnem koncertu v župnijski cerkvi na Polzeli.

Koncert so pripravili izkušeni mojstri glasbe in petja: Lovro Frelih (orgle in klavir), Danaja Koren (vokal), Tanja Pečenko (vokal), Andreas de Reggi (tolkala), Juan David Zuleta (vokal, kitara).

Zahvaljujemo so TIC-u Polzela, ki je bdel nad pripravo in organizacijo koncerta.

Obisk in koncert MPZ Svoboda Šoštanj

Dan po Božiču, ko smo obhajali praznik prvega mučenca sv. Štefana, smo v naši župniji gostili mešani pevski zbor Svoboda iz Šoštanja.

Zbor je z ubranim petjem oplemenitil praznično sveto mašo, po njej pa je s kratkim koncertom božičnih in prazničnih pesmi pobožal naše srce.

Hvala gostujočemu zboru za lep večer, ki so nam ga omogočili s svojim ubranim petjem.

Delite prispevek s prijatelji!