Tretja nedelja v mesecu je v naši župniji vedno znova polna vrveža in živahnosti. Tudi v oktobru je bilo tako. Srečanje družinske kateheze smo začeli s srečanjem ob oltarni mizi v župnijski cerkvi in jo nadaljevali s kratkim druženjem in klepetom pred cerkvijo po sveti maši.

Že med sveto mašo, še posebej pa v nagovoru staršem ter v katehezi z otroki, smo to nedeljo spregovorilo o MISIJONU. Spoznavali smo, da imamo vsi krščeni ljudje skupno poslanstvo – misijo, ki nam jo je zaupal sam Jezus Kristus. To poslanstvo je, da to kar smo od njega prejeli ponesemo v svet. Vsi smo misijonarji ter poklicani, da znotraj svojega stanu, poklica, odnosov, ki jih živimo in služb, ki jih v župniji opravljamo, pričujemo drugim o Jezusu Kristusu. To je naše skupno poslanstvo.

Radi bi postali misijonska župnija, to pa pomeni, da moramo vsi zavestno prevzeti nalogo oznanjevanja evanglija in pogumno spregovoriti ljudem kdo smo ter za kaj oz. za Koga živimo. Bog daj, da bi bili pogumni, zvesti in goreči pričevalci božjega življenja vsem, ki jih srečamo.

Delite prispevek s prijatelji!