V nedeljo, 27. 11. smo v župniji Andraž nad Polzelo obhajali dvojni praznik.

K prazniku nas je najprej vabil zavetnik župnije, sv. Andrej. Njegov godovni dan obhajamo 30. novembra, mi pa smo ga počastili že v nedeljo, ko smo njemu v čast darovali slovesno sveto mašo. Ponosni smo, da je ta imeniten svetnik zavetnik in priprošnjik naše župnije. Andrej je najprej iz ribiča postal učenec Jezusa Kristusa, po prihodu Svetega Duha, pa goreč oznanjevalec evangelija. Svoje življenje je končal na križu, saj je Boga vzljubil nad vse in ga postavil na prvo mesto svojega življenja.

Drugi razlog za naše praznovanje pa so bili zakonci jubilanti, ki so, tako kot sveti Andrej svojega Odrešenika, drug drugega postavili na prvo mesto svojega življenja. Zakoncem jubilantom smo se pri sveti maši zahvalili za nihov zgled zveste in potrpežljive ljubezni. Zakonci so prejeli poseben blagoslov in skromen spomin na njihov jubilej skupne življenjske poti. Naj jih Nebeški Oče in priprošnja sv. Andreja opogumlja, krepi in vodi, da bodo še naprej priče neminljive Božje ljubezni v tem svetu.

Po sveti maši smo se po zaslugi skrbnih gospodinj in dobrih ljudi, ki so pripravili mnogo dobrot, zadržali še v bratskem druženju pred cerkvijo.

Delite prispevek s prijatelji!