V soboto, 17. 12. so skavti v nacu župnijo prinesli letošnji plamen Luči miru iz Betlehema.

Sveto mašo smo ta večer začeli v temi, saj je tudi na začetku časov vladala tema. Prvo luč je prižgal naš Stvarnik, ki je s svojo besedo začel ustvarjati svet. Znamenje, da je Bog tosti, ki je ustvaril svet in človeka ter mu podaril luč življenja, so tudi skavti v temo cerkve najprej prinesli svoje lučke in jih položili pred oltar.

Še več luči je začelo razsvetljevati cerkev, ko smo slovesno prebrali Božjo besedo, saj je tudi ta velik božji dar po katerem nas Bog vzgaja in nas uči.

Novo in prav posebno svetlobo je predstavljal plamen Luči miru iz Betlehema, ki so ga skavti prinesli v cerkev po prebranem evangeliju. Prisluhnili smo tudi poslanici, ki nas vabi, da bi sami postali luč v tem svetu in ga razsvetljevali s svojimi vsakodnevnimi in drobnimi dejanji iskrene dobrote.

Vse luči pa so ta večer v cerkvi zagorele šele tik pred najsvetejšim trenutkom svete maše. S tem smo se spomnili, da nam je možnost večne luči – odrešenja, pridobil Jezus Kristus s svojo daritvijo na križu.

Po sveti maši in ves naslednji dan so pridni skavti delili plamen in ga širili po nasi župniji, našem kraju in celotni občini.

Delite prispevek s prijatelji!